Down Under 2004

Click here to edit subtitle

Blog

Zondag 27 juni 2004

Posted by Jessica on September 8, 2013 at 7:45 AM

Zondag 27 juni 2004.

 

De route naar Cape Tribulation was toch iets heftiger dan verwacht, de route is schitterend mooi. De weg slingert zich van links naar rechts, omhoog naar omlaag en langs de zee. Echt toppie, maar de reis duurde daardoor wel wat langer.

We hebben gestopt bij Scenic Lookouts en wat foto’s gemaakt.

We hebben even wat wijn ingeslagen in Port Douglas. (lekkah!) En lekker weer verder gereden naar boven.

 

Onderweg moesten we nog de Daintree River over met het pontje. Dat ging gelukkig erg snel. Onderweg nog bij Thornton Beach geluncht bij Café on Sea. Het was al later op de middag, zo tegen 16.00 uur, dus we hebben lekker genoten van Patato Wedges met Sour Creme, chilisaus en tomatensaus voor mij! Colaatje erbij! Chillen!

 

Grote ogen als we hadden bestelden we ieder een portie……..we hebben tegen de klippen opgegeten maar ik kreeg het niet op. Volgens mij was het gewoon 1 kilo aardappelen per portie. Wel lekker, dat wel, maar erg veel.

 

Na een stop bij de VVV (raar mens!) kwamen we aan bij onze Farmstay. Ze stonden al op ons te wachten.

 

Na een korte rondleiding over het terrein (de 1e van de 48 hectare fruit!!) en onze nette cabins werd iedereen bij elkaar geroepen voor een korte kennismaking.

 

Roon is er niet van en had een dubbel gevoel bij het hele familiaire gebeuren. Gezellig thee gedronken en halverwege kwam Collin ons halen want er stond een Cassowarrie iets verderop.

 

Nou…………wat een ontzettend mooi en indrukwekkend dier zeg, en groot!!

Het was een mannetje met een baby (chick) Het is nl zo dat de moeders overal eieren leggen van alle mannetjes waarmee ze heeft liggen sloeren. De mannetjes passen op de eieren en houden de kids 9 maanden lang bij zich. Leuk he! The otherway around ;-))

(hoe het mannetje weet dat hij het juiste ei heeft en het daadwerkelijk zijn kind is weet ik niet, maar goed, ik vond het een wereldse ervaring)

 

Snel onze auto uitgepakt (de zogeheten bom laten ontploffen) en onze cabin was ineens zoals thuis.

Roon moet nog steeds even wennen, maar ik vind het reuze gezellig. Het voordeel is dat we zelf een douche en een plee hebben. Nadeel is dat we geen keuken hebben. Daarvoor moeten we naar de gezamenlijke keuken, gezellig (duh……zegt Roon)

 

We hebben Dawn aan het werk gezet om een tafeltje te reserveren bij de Dragonfly, paardrij-rit te organiseren en een Mangrove tour over Copper Creek.

 

We hebben even een pauze genomen en lekker even op bed liggen lezen, voordat we naar Dragonfly zijn gereden. Ons tafeltje hadden ze al vergeven omdat we iets te laat waren (wel 5 minuten……) Die mensen werden met zachte hand van ons tafeltje gebonjourd. We hebben onwijs lekker gegeten in een soort van berghut in Aussie. Veel jongelui, veel gelach, relaxte sfeer en ‘doe maar normaal, dan doe je gek genoeg’ attitude. Erg leuk!!

 

Roon had kip met Asian Noodles en ik had vis van de dag (Coral Trout) met een soort rosti. Erg lekker wijntje erbij en alles is compleet.

Het was wel even wachten op het eten maar het was dan ook erg druk. Als toetje hebben we een Missisippi Chocolate Mud Cake en een portje gedeeld. Smullen!!

 

We zijn allebei als een blok in slaap gevallen rodn 22.00 uur en geslapen totdat de wekker ging……….

 

 

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments