Down Under 2004

Click here to edit subtitle

Blog

Dinsdag 29 juni 2004

Posted by Jessica on September 8, 2013 at 7:55 AM

Dinsdag 29 juni 2004.

 

We hebben gister heerlijk gegeten bij de Dragonfly. In tegenstelling tot de avond ervoor waren ze ineens heel erg vlot en binnen het half uur hadden we ons hoofdgerecht op tafel. En dat terwijl we nog aan het Garlic Bread zaten.

 

Vannacht heeft het even geregend maar we zijn allebei snel weer in slaap gevallen.

Roon was eerst om 5.30 uur wakker en heeft even gelezen. Ik vond het wel best en ben weer fijn gaan slapen tot 7.30 uur.

 

We hebben heerlijk rustig aan gedaan. Kop thee gedronken in de keuken en gekletst met een stel uit Sidney. Dawn gevraagd of ze morgen een tour kan boeken om te gaan snorkelen op het Outher Reef. Ik ben benieuwd of dat gaat lukken. Dat zou wel heel erg gaaf zijn. We willen allebei nog heel graag een keer snorkelen.

 

Na een paar bananen zijn we tegen 9.15 uur in de auto gestapt en richting Bloomfield gereden. We hebben op aanraden van Meagan (van de Mango) Tim Tam’s gekocht. Heerlijke koekjes. Dat was onderdeel van ons ontbijt.

 

De route naar Bloomfield is prachtig. De weg stelt weinig voor, maar je rijdt voortdurend door het regenwoud. Het is onbeschrijflijk mooi. De zon schijnt mooi tussen de bomen door en alles ziet er prachtig uit. We scheuren met onze 4WD over Creek’s, plassen, kuilen en bulten. Soms gaat de weg zo ontzettend stijl omhoog of naar beneden dat je gewoon vast zit in je stoel. Roon schat het in op zo’n 15% helling. Dat is veel hoor!

 

Eenmaal in Bloomfield hebben we de Falls bekeken. Erg mooi! Maar ook hier geldt dat je niet te dicht mag komen uit respect voor de Abo’s. Daar hebben we ons dus maar netjes aan gehouden. We hebben even een korte lunchpauze gehad in het dorpje zelf maar dat stelt niet zoveel voor.

 

In het dorp wonen geen blanken maar alleen abo’s. Het ziet er dan ook achtergesteld uit en de enige blanken waren te vinden in de supermarkt.

 

We zijn een klein stukje richting Cooktown gereden maar na een plasje bij een krokodillen creekje zijn we weer richting Cape Trib gereden.

 

We zitten nu halverweg de weg terug ergens op een strandje. Het is hier schitterend!! De zee is normaal direct bij het regenwoud maar is het door het getij een dikke 200 meter verderop. We hebben een stuk gelopen over het zand richting zee.

 

Ik liep heel relaxt totdat ik vanuit mijn ooghoek iets zag bewegen. Er zaten honderden kleine krabbetjes op het zand die voor ons wegliepen (gelukkig wel……stel dat ze met ze allen op ons af komen!!)

Ik vond het een beetje eng want ze waren echt overal. En het engste is nog wel het geluid. Als je stil bleef staan hoorde je ze met ze allen wegrennen. Trippelvoetjes op het zand, heel luguber.

Roon heeft er een paar mooie foto’s van gemaakt want het was weer een aparte gebeurtenis.

 

We hebben lekker even op het strand gelegen en toen het eenmaal wat harder begon te waaien en er zelfs wat druppels vielen zijn we weer verder gereden.

 

We hebben vlakbij Cape Trib bij het Beach House een tosti gegeten, wat ge-internet (wat super super super traag was) en door de regen terug naar de auto gelopen. We stonden allebei aan de verkeerde kant van de auto…….(stuur aan de verkeerde kant….) hahaha.

 

Boodschappen gedaan, hotel Ibis afgebeld en heeeeel hard door de regen gerend. Jeetje wat gaat het erop!

 

We zitten nu even gezellig bij de keuken op een terrasje. We zitten eigenlijk te wachten op de cassowarrie die we graag op de foto willen zetten. Maar ja……..het schiet niet echt op.

 

We hebben de was in de machine gedaan en wanneer de generator vanavond aan gaat doet Collin de wasmachine aan en gooit het daarna in de droger. Morgen ligt het weer schoon voor ons klaar. Super he!

 

Roontje gaat vanavond koken, lekker! En nu………zitten we te kletsen met een grietje uit Canada die hier al is vanaf december. Dat wil ik ook wel!

 

Ga snel weer verder kletsen, doei!

 

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments