Down Under 2004

Click here to edit subtitle

Blog

Woensdag 30 juni 2004

Posted by Jessica on September 8, 2013 at 8:05 AM

Woensdag 30 juni 2004.

 

Vandaag een dagje met de Rum Runner op het Outer Reef geweest. Nu heb ik me door Roon laten vertellen dat het niet helemaal outer reef was maar iets wat er tussen in zit.

 

In ieder geval……we werden stipt om 8.50 uur opgehaald bij de keuken. Er gingen nog 5 andere mee vanaf de Farmstay. 2 Russische meiden die al sinds 10 jaar in Oz wonen, een meisje uit Oz (die erg onduidelijk sprak) en een Amerikaanse oma met kleinzoon.

 

We reden door naar het strand en daar werden we in groepjes in een sloepje vervoerd naar de Rum Runner die iets verderop voor anker lag. In totaal iets van 30 man op de boot.

Na een uitgebreide briefing zijn we door de regen naar Mackay Reef gevaren. Onderweg klaarde de boel gelukkig wel op en eenmaal op het rif kwam de zon lekker door.

 

Op de boot hebben we een Nederlands stel ontmoet uit Arnhem. Hoe toevallig kan het zijn? Zij had mij al ergens van herkend maar wist niet waarvan. Ze heeft ook jaren in Huissen gewoond, lachen he! Ze heet Barbara van Leeuwen (als ik de achternaam goed heb verstaan) en hij heet Kars. Een onwijs leuk stel dat op de Lawick van Pabstraat woont. We hebben dus de hele tijd lekker zitten kletsen.

 

Eenmaal op het rif hebben we ons in een wetsuit gehesen, snorkel uitgezocht en het water in geplonsd. Zo’n wetsuit was wel lekker hoor. Ik had het veel minder snel koud en kon dus lekker genieten van het snorkelen. Kars vertelde dat als je het echt koud krijgt je maar in je wetsuit moet plassen. Het klinkt vies, maar het werkt wel ;-)) (uiteraard wel even geprobeerd……..moest toch erg nodig)

 

Het rif was er gmooi maar door de sterke stroming en de onrustige zee was het allemaal wel een stuk moeilijker. Je dreef echt veel sneller af en ik heb me dan ook een paar x geschaafd aan het rif omdat ik veel te dichtbij kwam en niet snel kon wegzwemmen. Dat ging gewoon niet zo makkelijk door de stroming.

 

Wel hebben we 3 of 4 Nemo’s gezien (Clownfish of Anemone Fish) en erg veel grote en mooie vissen.

 

Helaas hebben we de turtle en de haai weer gemist. Balen, die stonden nog op mijn lijstje!

 

Na de lunch nog een x gesnorkeld en tegen 14.30 uur zijn weer richting Cape Trib gevaren.

Tegen 17.00 uur waren we weer bij de keuken en samen met Barbara en Kars nog even nagenoten van de dag onder het genot van een glas wijn.

 

We maken afspraak voor dezelfde avond om gezellig bij Dragonfly te gaan eten. Roon geeft ze even een slinger met de 4WD en maken meteen een reservatie.

 

We hebben heerlijk gegeten met ze 4e. Zij hadden ravioli en ik had de chicken met Asian Noodles. Erg lekker! Rose erbij en we hebben heerlijk genoten van de avond.

Tegen 22.00 uur nemen we afscheid en zijn we heerlijk naar onze cabin gegaan om te tukken!

 

 

 

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments