Down Under 2004

Click here to edit subtitle

Blog

Donderdag 1 juli 2004

Posted by Jessica on September 8, 2013 at 8:05 AM

Donderdag 1 juli 2004.

We vertrekken vandaag naar Cairns. Vanuit daar vliegen we naar Brisbane. Het hotel Ibis hebben we geannuleerd en nu gaan we met onze Avis huurauto naar Gold Coast, Surfers Paradise!

 

We zijn vroeg wakker. Zoals altijd hebben we binnen No Time de spullen in de tassen. Het valt best mee met de zooi. Tegen 8.00 uur staan we in de keuken en maken een lekker kopje thee. Helaas waren er een paar zo aardig (lees: aso) om het water wat ik net had gekookt te gebruiken zonder te vragen. Was er niks meer voor ons over….kon ik weer overnieuw beginnen. Maar goed..

We hebben mazzel!! Er staat een cassowarrie dicht bij de keuken te eten en Roon pakt snel de camera. Hebben we toch mooie even 10 minuten naar dat mooie beest kunnen kijken. Dat was weliswaar niet zo’n grote maar toch niet minder mooi.

 

Dawn is gelukkig ook al vroeg op en kan mooi de eindafrekening in elkaar sleutelen. Ze verteld ons dat er voor Roon hier in Oz zo werk te vinden zal zijn en dat we anders maar eens contact moeten opnemen met Immigration Office in Cairns. Dat is de beste, zegt ze.

Wij lopen al warm!! Dat lijkt ons wel wat.

 

Tevens geeft ze mee een knuffel wanneer ze hoort dat het zo goed gaat met mijn astma sinds we in Oz zin. Lief he!

Zij heeft het voor ons echt heel erg leuk gemaakt op de Farmstay. Roon zag het in het begin niet zo zitten maar we hebben het allebei super leuk gehad.

 

Met een goed gevoel nemen we afscheid en iets na 9.00 uur rijden we voor het laatst de oprit af, zwaaien naar de Cassowarries en rijden naar Cairns.

 

Onderweg stoppen we nog even kort voor een kop thee en een sandwich bij Daintree Discovery Center en tegen 11.30 uur rijden we in Cairns de parkeerplaats op bij een ruitersportwinkel. Op Doyle Street zit deze.

Ik neem een paar echte Aussie handschoenen mee en we vervolgen onze weg naar Cairns Central.

We worden daar al snel gillend gek van de drukte en het lawaai. Dat is geen plaats voor ons. We krijgen de neiging om ons heen te gaan meppen.

Wat we dan weer niet kunnen weerstaan is een lekker goedkoop bord met Asian Food. Heerlijk!

We moeten een aantal mensen neerhoeken om een tafeltje te vinden en na dat we dat gedaan hebben zitten we alleen nog opgescheept met een stel Indische overbejaarde tantes. Ach, die nemen we maar op de koop toe.

 

We vallen aan op het eten alsof we in jaren niks hebben gehad, smullen!

 

We wandelen daarna nog even door Cairns, internetten wat (Roon dan want die had allerlei werk klusjes te doen) en bezoeken een postkantoor. We versturen vanaf daar per boot een verzameling aan boeken die we hadden meegenomen en daar hebben gekocht.

 

Over 3 maanden ontvangen we dan een pakket vanuit Oz. Lachen!

 

Nadat we alles hebben gedaan rijden we de laatste kilometers naar Cairns International Airport en geven de auto weer netjes af bij Avis.

Uiteraard hebben we weer gezeik met de koffers en handbagage. Er mag maar 7 kilo per persoon mee, maar alleen de rugzak is al dik 12 kilo door de flessen Port en champoepel.

Na wat creatief heen en weer geslinger mogen we er mee door.

Wat een gezeik, slecht voor onze gemoedsrust.

 

We kunnen nog even genieten van een beetje sushi en Roon kan per e-mail nog een par zaakjes afhandelen voordat we tegen 4.30 uur mogen boarden.

Het duurt gelukkig niet zo lang en we stijgen al snel op. We krijgen zowaar wat te eten en te drinken en om 6.40 uur staan we weer met beide voeten in Brisbane. Time flies!!

 

De huurauto kunnen we zelf afhalen bij dezelfde miep die ons de 4WD heeft meegegeven en al snel tuffen we er vrolijk op los in onze Toyota Carolla.

 

Rond 20.30 uur hebben we een hotel gevonden (Ana Hotel Gold Coast) en laten we de bom snel ontploffen in onze hotelkamer op 18 (!!) hoog. Wereld! (al denkt Roon daar anders over met zijn hoogtevrees)

 

Om 21.10 uur zitten we beneden in het restaurant. Het is allemaal erg kaal en ongezellig ingericht. Moet wel toegeven dat het buffet er allemaal lekker uit ziet!

We kiezen voor zalm. Tegen 22.00 uur hebben we nog steeds geen eten en vraagt Roon waar het blijft. Tja, er was een ongelukje in de keuken. Dat ze ons daarvan niet op de hoogte stellen vinden we dom, dat kwam blijkbaar niet in ze op.

Wel krijgen we de wijn gratis en mogen we ook gratis mee eten met het desert buffet. Dat hoeven ze geen 2x te zeggen.

 

We vallen als een blok in slaap tegen 22.30 uur. Wat waren we weer moe zeg ;-))

 

 

 

 

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments