Down Under 2004

Click here to edit subtitle

Blog

Van dagboek naar blog......

Posted by Jessica on September 8, 2013 at 11:35 AM

Vandaag is het zondag 8 september 2013 en ik heb de laatste dag van onze reis naar Australie afgerond.


Ik heb geprobeerd linkjes in te voegen van de dingen die we toen hebben gezien, beleefd en meegemaakt. Het is grappig om te zien dat er zoveel dingen zijn veranderd in de afgelopen jaren.

  • Dragonfly in Cape Tribulation bestaat niet meer en staat te koop. 
  • Dawn en Collin en hun Fruitfarm bestaan nog steeds, wat leuk!
  • De Quick Cat in Mission Beach bestaat niet meer, dat zal er vast mee te maken hebben dat...
  • Dunk Island door een storm volledig is verwoest. Sinds 2013 kan je weer naar het eiland en genieten van een verblijf op een camping. Het resort zelf is helaas nog niet in ere hersteld.
  • De Rum Runner waarmee wij naar het Outer Reef zijn gevaren is ook niet meer in dienst.

Winkels zijn te koop, bedrijven failliet en dus niet alleen in ons land hebben we te maken met de crisis.

Ik kan me ook nog goed herinneren dat Steve Irwin op 4 september 2006 is overleden. Een bijzondere man waar ik veel respect voor had. We vinden het dan ook nog steeds erg jammer dat we nét zijn show (in 'zijn' dierentuin Australian Zoo)  hebben moeten missen doordat het ophalen van de camper zo lang duurde. 

Ik heb er erg veel plezier aan beleefd om de reis 'opnieuw te beleven' door het digitaliseren van het mijn handgeschreven dagboek. Wat is er in de tussentijd veel gebeurd en veranderd zeg.

We leefden toen in het tijdperk dat een digitale camera heel hip was. Ik maakte een aantal foto's met de Sony Cybershot. Roon heeft veel mooie foto's gemaakt met zijn Nikin F100. Ergens op zoldere moeten dus CD's liggen waarop alle foto's zijn gebrand. Dat zal even zoeken worden maar dan zal ik jullie daar ook blij mee maken want er zitten fantastische plaatjes tussen!

Ik hoop dat jullie net zo genoten hebben als ik. Het was een zeer bijzondere reis en ik kan Australie van harte aanbevelen. De mensen zijn vriendelijk, relaxt en behulpzaam. De omgeving is prachtig en het land is veelzijdig. De reis er heen neemt wat tijd in beslag, maar dan heb je ook wat!!

Tot de volgende reis!

Liefs Jessica


Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments