Down Under 2004

Click here to edit subtitle

Blog

Maandag 28 juni 2004

Posted by Jessica on September 8, 2013 at 7:55 AM

Maandag 28 juni 2004.

 

6.30 uur gaan de ‘blije bellen’ van de mobiel van Roon. Dawn had het zo geregeld dat we om 8.00 uur opgepikt worden voor een ritje te paard. Het was allemaal goed geregeld.

 

We werden goed ingelicht over hoe en wat we wel of niet moesten doen en werden allemaal te paard gezet.

 

Ikke op een kleine, Led, en Roon op een soort dravertje, Topaz.

Eerst een flink stuk gestapt (10 personen met begeleiding) tot aan de zee. Ze hebben daar wat foto’s genomen en eenmaal weer op het ruiterpad werden we in 2 groepen opgesplitst. Beginners en gevorderden. We hebben een stuk gedraafd en gegaloppeerd. Die kleine van mij ging ineens als een speer. Draven was niet geweldig. Hij heeft korte pasjes met korte beentjes. Je wiebelt alle kanten op. In galop ging hij als een dolle. Zeker het tweede stuk gingen we plat door de bocht. We hebben in totaal 3x een creek overgestoken en 3x gegaloppeerd. Zelfs de beginners in galop (achter ons aan) Het was een onwijs leuke rit. Aangezien niemand wilde zwemmen (te koud) waren we iets eerde terug dan gepland, maar in totaal hebben we 2 uur gereden. ($A 85,- p.p.) Lekker koffie/thee en cake na.

 

De auto die ons terug naar het busje zou brengen was kapot dus dat duurde allemaal wat langer. We hadden de tijd dus het boeide ons niet zo. Er waren ook een stel Belgische meiden, vreselijk mee gelachen.

 

We hebben ons snel in de korte broek gehesen en richting Copper Creek gereden voor onze 2 uur durende tour door de Mangrove. Bij Café on Sea hebben we eerst genoten van en lekkere lunch (hamburger en calamari) en tegen 14.00 uur hebben we ons begeven naar Copper Creek. Het was even een vaag gebeuren want er was niemand. Gewoon je auto parkeren langs de kant en verder niks behalve 1 bordje.

Een mannetje heeft ons meegenomen een stuk door de Mangrove heen (eng!) en daar hebben we gewacht op de boot. heel raar want overal wordt je gewaarschuwd voor crocs en wij lopen daar gewoon doorheen. Wel gaaf, maar ook eng.

 

Eenmaal op de boot de beste plek uitgekozen want we waren er als eerste!!

Het is echt een heel erg mooi gezicht die Mangrove bossen. Heel apart en indrukwekkend.

 

We hebben 3 crocs gezien! Echt wel gaaf om die in het echt te zien! Cool! Die dikke vette van 5 meter was ineens verdwenen zei die man (die had de plaatselijke VVV al weg gehaald aangezien we de laatste tour van de dag waren ;-))

Ze liggen zo stil dat je denkt dat ze niet echt zijn. Onwijs gaaf.

 

Daarna even ge-internet en hotel Ibis in Brisbane opgezocht. Die gaan we nl afbellen. Er is niet zoveel te beleven in Brisbane en dus hebben we besloten om meteen na aankomst na de vlucht van Cairns naar Brisbane, een auto te huren en door te rijden naar Gold Coast. Daar pakken we dan voor 2 nachten een hotel en op die manier kunnen we nog mooi even 2 dagen bakken in de zon. Goed plan he!

 

We moesten ook wel lachen, want we kwamen er achter dat we niet zondagmorgen maar maandagmorgen pas thuis komen. Wat een bak he! Nog een dagje extra, hahaha.

 

Zometeen weer lekker eten bij Dragonfly en morgen gaan we met de 4WD richting Cooktown. Ben benieuwd!

 

En nu……..wijnen, genieten en borrelen!!

 

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments